ارزش تغذیه میوه نارنگی امروز در مقادیر عالی ویتامین C (اسید اسکوربیک) آن است که برای جذب کافی مواد معدنی مانند کلسیم و آهن و همچنین ایمنی قوی لازم است.
قدرت آنتی اکسیدانی این ویتامین محلول در آب نه تنها از آسیب سلولی جلوگیری می کند، پاتوژن های مضر و بیماری های دژنراتیو را دفع می کند، بلکه در تولید کلاژن نیز نقش دارد که باعث افزایش خاصیت ارتجاعی پوست و جلوگیری از چین و چروک های زودرس می شود.
از سوی دیگر، میوههای نارنگی بیشتر ویتامینهای گروه B کمپلکس، به ویژه مقادیر خوبی از B1 (تیامین) و B6 (پیریدوکسین) را فراهم میکنند، که هر دو به تبدیل غذا به سوخت کمک میکنند که بدن از آن برای تولید انرژی استفاده میکند.
آنها همچنین به بدن کمک می کنند تا چربی ها و پروتئین ها را متابولیزه کند و عملکرد بهینه مغز را ارتقا دهد.
B1 گاهی اوقات ویتامین «ضد استرس» نامیده می شود زیرا به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و توانایی بدن را برای مقاومت در برابر شرایط استرس زا بهبود می بخشد.
نارنگی همچنین حاوی مقادیر خوبی پتاسیم است که برای تعادل الکترولیت ها و کنترل فشار خون مهم است و مس که نقش مهمی در تولید سلول های خونی و انتقال خون در سراسر بدن دارد و همچنین باعث سلامت استخوان ها، اعصاب، رگ های خونی و ایمنی می شود.
ارزش غذایی نارنگی با وجود کلسیم، فولات، ویتامین A (از کاروتن ها) و مقادیر کمتری از سایر ویتامین ها و مواد معدنی گرد می شود.
نحوه مصرف نارنگی
تمام قسمت های میوه نارنگی منبع سنتی هم از نظر تغذیه و هم خواص دارویی بوده است.
ارزش غذایی آن بیشتر از اشکال طبیعی به دست می آید، در حالی که فواید سلامتی نارنگی را می توان از آماده سازی های دارویی به دست آورد.
خام نارنگی در شکل تازه خود یک میان وعده سالم و کم کربوهیدرات است که می توان آن را به تنهایی خورد یا به سالاد میوه و سایر غذاهای آشپزی اضافه کرد.
خشک شده پس از خشک شدن، می توان پوست نارنگی را به کنسروها و آماده سازی های دارویی اضافه کرد تا خواص دارویی آن ها استخراج شود.
قاچها یا برشهای نارنگی را میتوان به شکل خشک شده نیز یافت و به عنوان یک میان وعده سالم مصرف کرد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.