برای بیماران دیابتی مفید است
عدس سبز محلی غلات است و از جمله خواص مفید عدس برای دیابتی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدس حاوی کربوهیدرات های پیچیده و فیبر رژیمی است که آن را به غذاهای دیر هضم تبدیل می کند.
- عدس حاوی فیبر است که به کاهش جذب قند در روده و تنظیم سطح آن در خون کمک می کند.
از این رو، ممکن است غذای ایده آل برای دیابتی ها باشد.
با تمام این فواید عدس و سرشار بودن آن از تمام این ارزش های غذایی، شاید مهم باشد که آن را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید و به عنوان یک منبع مفید انرژی به آن تکیه کنید.
عوارض جانبی عدس
عدس با وجود فواید فراوان، مانند سایر مواد غذایی است که مصرف زیاد آن عوارضی را به همراه دارد، از جمله:
- نفخ
- یبوست
نکات تغذیه ای برای بهره مندی از فواید عدس
برای به دست آوردن فواید تغذیه ای عدس و کاهش عوارض آن، نکات زیر وجود دارد:
- برای جلوگیری از یبوست حتما مایعات زیادی بنوشید.
- مطمئن شوید که به تدریج مقدار عدس را در رژیم غذایی خود افزایش دهید.
- عدس را به محتوای سوپ های مختلفی که درست می کنید اضافه کنید.
- عدس ها را از قبل آماده کرده و تا زمانی که لازم باشد در یخچال قرار دهید.
- از عدس قهوه ای استفاده کنید، زیرا زود پخته و لطیف است.
- نیمی از پروتئین حیوانی مصرفی را با عدس جایگزین کنید.
از جمله کاهش اشتها، عدس سرشار از فیبر غذایی است که عامل مهمی در کاهش وزن است.
علاوه بر کاهش اشتها، باعث ایجاد حس سیری می شود و این باعث کاهش کالری مصرفی افراد می شود و فیبر بالای عدس به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می کند، زیرا خطر یبوست را کاهش می دهد و باعث تقویت سیستم گوارشی می شود.
حرکت روده مطالعه ای در دانشگاه کمبریج در سال 2011 نشان داد که خوردن حبوبات همراه با یک وعده غذایی با شاخص گلیسمی بالا.
به افزایش احساس سیری و در نتیجه کاهش میزان غذای مصرفی و کنترل وزن بدن کمک می کند.
مزایا شواهد علمی کمتری دارند ارتقای سلامت قلب، مطالعه ای که در سال 2015 در Health Promotion Perspectives منتشر شد، نشان داد که مصرف افراد چاق یا دارای اضافه وزن، علاوه بر دیابت نوع 2، تقریباً 60 گرم در روز عدس، به افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک می کند.
کاهش کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.