خرما جهرم جزو یکی از انواع خرما خشک است در برخی مناطق آن را رقمی نیمه خشک و در برخی از نقاط کشور قصب می نامند.
همچنین در بسیاری از نقاط کشور به ویژه در استان های خوزستان، فارس، بوشهر و کرمانشاه کشت می شود.
شکل میوه بیضی کشیده و انتهای آن کاملا باریک و نوک تیز است همچنین یکی از ارقام مرغوب و دارای خواص نگهداری خوبی است و حمل و نقل آن بسیار آسان است و در واقع یک رقم صادراتی است.
رقم خرما خشک جهرم نیز یکی از ارقام مهم و فراوان در مناطق خشت و کمرج در کازرون و دشتستان (برازجان) است این رقم در سایر مناطق خرماکاری مانند خورموج، بهبهان، کازرون، جهرم، طبس نیز کشت شده است.
میوه بیضی خرما جهرم شکل به وزن حدود 15 گرم با بافت نیمه خشک و رنگ زرد روشن، ضخامت پوست ضخیم است.
رابی نیز یکی از ارقام مهم سیستان و بلوچستان است. از نظر اهمیت بعد از ساماران، شاهانی، مضافتی و کبکاب قرار دارد در ایرانشهر، زابل، چابهار و سراوان کاشته می شود.
میوه خرما جهرم نسبتا بزرگ، قرمز رنگ و کمی سبز است زمان بلوغ کامل آن مصادف با شکل مضافتی است این خرما دیررس است و در برابر رطوبت مقاوم نیست یکی از مهم ترین در استان خوزستان است.
خرما از نظر کیفیت، شیرینی و تازگی بسیار لذیذ و لذیذ است این رقم که در مناطق مختلف قنطار و قندی نیز نامیده می شود، از ارقام خرمای ریزدانه «تر» است همچنین یکی از بهترین خرمای صادراتی خوزستان است.
ظرفیت نگهداری خرما جهرم بسیار بالاست این نوع خرما چندین بار از درخت برداشت می شود مصرف داخلی در ایران وجود ندارد.
میوه بیضی شکل با وزن متوسط 9.27 گرم با بافت نرم، رنگ زرد، ضخامت پوسته متوسط است یکی از ارقام مهم استان هرمزگان و از ارقام متعدد شهرستان میناب و همچنین استان کرمان است.
یکی از ارقام اولیه در منطقه بندرعباس است میوه نسبتاً کوچک و کشیده است و گودال قسمت اعظم میوه را اشغال می کند که از ارزش آن کاسته شده است اما به دلیل زودرسی ارزش اقتصادی دارد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.