ماش که با نام ماش (به انگلیسی: Moong ) نیز شناخته میشود، نوعی حبوبات است که از زمانهای قدیم در هند، چین و سایر مناطق جنوب شرق آسیا کشت میشده و در آفریقا و آمریکای جنوبی نیز کشت میشود.
پوره دانه ها در بسیاری از غذاهای غذایی از جمله سوپ، خورش و سالاد استفاده می شود و گیاهخواران از آن برای تهیه رب بدون نیاز به افزودن تخم مرغ به آن استفاده می کنند.
ماش سیاه حاوی مواد مغذی زیادی است که باعث می شود فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد.
نه تنها این، دانههای ماش حاوی بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی هستند که برای سلامت بدن مهم هستند و همچنین به نسبتهای مناسبی نیز دارند. موارد زیر علاوه بر درصد هر یک در یک فنجان دانه ماش پخته شده ذکر شده است:
اسید فولیک: 80 درصد ارزش روزانه.
ویتامین B1: 0.33 میلی گرم، معادل 22 درصد از مقدار روزانه.
اسید پانتوتنیک: 0.83 میلی گرم.
ویتامین C : 3 درصد از ارزش روزانه.
ویتامین K: ۷ درصد ارزش روزانه.
سدیم: 4.04 میلی گرم.
پتاسیم: 537 میلی گرم، معادل 15 درصد مقدار روزانه.
همچنین ماش حاوی ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین B6، سلنیوم، کلسیم و کولین است. پوره لوبیا همچنین حاوی امگا 3 است.
در مورد میزان کالری ماش پخته شده، یک فنجان از آن فقط ۲۱۲ کالری دارد.
دانه های قارچ دارای ویژگی های زیر هستند :
دانه های ماش کالری کمی دارند.
کم چرب است.
سرشار از پروتئین گیاهی است.
بیشتر کربوهیدرات های موجود در آنها کربوهیدرات های پیچیده از جمله فیبر و نشاسته هستند.
محتوای فیبر بالای آن.
هضم آسان در مقایسه با سایر انواع حبوبات.
این منبع عالی از آنتی اکسیدان ها و فیتونوترینت ها است.
آنها حاوی اسید فیتیک کمتری نسبت به سویا و سایر غلات کامل هستند اسید فیتیک به عنوان یک ماده ضد مغذی عمل می کند و بر توانایی بدن در جذب بسیاری از مواد معدنی از جمله آهن تأثیر می گذارد.
دانه ماش فواید زیادی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کاهش تشکیل و تجمع کلسترول در دیواره رگ های خونی که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد، از طریق خواص آنتی اکسیدانی و توانایی آن در کنترل متابولیسم چربی.
کنترل فشار خون و حفظ آن در محدوده طبیعی.
پوره لوبیا به پیشگیری از سرطان کمک می کند.
دانه ماش دارای خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.